(ВІДЕО) 100 доларів США та 300 гривень не допомогли нашим співвітчизникам незаконно перетнути кордон

НАЗАД
03 лютого 2021 11:12

Учора прикордонники Сумського та Харківського прикордонних загонів припинили два кримінальних правопорушення, відповідальність за які передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Так,  у пункт пропуску «Бачівськ», що на Сумщині, прибула громадянка України. Вона прямувала до Росії автомобілем марки «Mercedes-Benz» як пасажирка.

Під час проходження прикордонного контролю жінка надала для перевірки паспортний документ, термін дії якого закінчився. У зв’язку із відсутністю дійсного паспортного документа громадянці було відмовлено у перетинанні державного кордону. Проте, аби все ж таки безперешкодно виїхати до Росії, вона запропонувала прикордоннику неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США.

А в пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, громадянин України пропонував прикордонникам 300 гривень хабаря. У такий спосіб наш краянин намагався уникнути самоізоляції та не встановлювати на свій мобільний пристрій додаток системи «Вдома».

В обох випадках охоронці кордону від неправомірної вигоди відмовилися та направили до компетентних правоохоронних органів відповідні повідомлення.

Крім цього, за спробу незаконного перетинання державного кордону України за недійсним документом на 56-річну громадянку складено адміністративні матеріали, які передано до суду.

Нагадуємо, що відповідно до вимог Постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236, особи, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19, підлягають самоізоляції, окрім визначеного переліку осіб, встановлених підпунктом 3 пункту 7, зазначеної вище Постанови. Особа, яка підлягає самоізоляції у зв’язку з перетинанням державного кордону, зобов’язана встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації.

Також звертаємо увагу громадян, перед плануванням подорожей за межі країни завчасно перевіряйте термін дії своїх документів, які дають право на перетинання державного кордону України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси